ГоловнаЕкономікаБізнес

"Перша приватна броварня" попросила СБУ перевірити її на фінансування сепаратистів

Пивна компанія заявила про замовну кампанію проти неї

"Перша приватна броварня" попросила СБУ перевірити її на фінансування сепаратистів
Фото: facebook.com/PershaPryvatnaBrovarnia

Пивна компанія "Перша приватна броварня" попросила Службу безпеки України перевірити її діяльність, щоб спростувати інформацію щодо причетності до фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на сході України.

Про це повідомила юрисконсульт компанії Юлія Свистович, пише Ukranews.

За її словами, причиною такого кроку стала заздалегідь спланована замовна кампанія в Києві та Львові, спрямована на дискредитацію іміджу "Першої приватної броварні": у громадському транспорті та на вулицях міст почали масово поширюватися листівки з недостовірною інформацією та відповідними безпідставними звинуваченнями.

Як зазначила Свистович, звернення до СБУ із заявою щодо перевірки діяльності, яку ініціює сама компанія, - це цивілізоване і правове рішення, яке має виключити будь-які припущення та спекуляції з цього приводу в майбутньому.

Компанія також звернулася з відповідними позовами до Генеральної прокуратури та прокуратури Львівської області щодо початку розслідування кримінального злочину і притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності.

"Виявлено та затримано групу осіб, які займалися розповсюдженням неправдивої інформації, встановлено, що за ці вчинки вони отримали грошову винагороду. Після відповідного рішення прокуратури, буде відкрито кримінальне провадження", - зазначає юрист "Першої пріватної броварні".

Нагадаємо, "Перша приватна броварня" була створена у 2004 році родиною бізнесмена Андрія Мацоли і залишалася виключно сімейним бізнесом до січня 2012 року. У 2012 році відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", який належав міжнародній групі OASIS CIS.

Зараз найбільшим акціонером компанії і її СЕО є Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Інші акції розподілено між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.

"Перша приватна броварня" сьогодні здійснює управління 2-ма пивзаводами - у Львові та в Радомишлі загальною потужністю 2 млн гл пива в рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram