ГоловнаПолітика

Консул України отримав дозвіл відвідати льотчицю Савченко

Наразі консул проходить процедуру оформлення документів

Консул України отримав дозвіл відвідати льотчицю Савченко
Надежда Савченко

Консул України отримав дозвіл на відвідання заарештованої української льотчиці Надії Савченко.

Про це 16 липня повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу УФСВП Воронезької області.

Раніше консул скаржився, що його не допускають у СІЗО відвідати Надію Савченко. Начальник прес-служби УФСВП області Сергій Куренков заявив, що український консул отримав дозвіл і проходить процедуру оформлення документів, щоб відвідати ізолятор.

Нагадаємо, Надія Савченко після 30 днів боїв у складі добровольчого батальйону "Айдар" потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя (Луганська область) 18 червня. 23 червня в Міноборони пообіцяли звільнити Савченко "в найближчі дні".

8 липня стало відомо, що Савченко перебуває в СІЗО Воронежа і в Росії мають намір судити її за звинуваченням у причетності до загибелі російських журналістів.

9 липня Слідчий комітет РФ пред'явив їй звинувачення у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. Слідчі стверджують, що Савченко затримали не в Луганській області, а на території Росії, куди вона в'їхала під виглядом біженки. Воронезький суд залишив її під вартою в місцевому СІЗО до кінця серпня. Захист української льотчиці оскаржив постанову суду про арешт.

МЗС України висунув вимогу Росії негайно надати інформацію щодо незаконного вивезення Надії Савченко на територію РФ. Офіційний представник МЗС Росії заявив, що Савченко можуть судити на території Росії.

15 липня адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що 33-річну військовослужбовця було перевезено через кордон і передано російським спецслужбам, що можна трактувати як викрадення. Крім того, Євросуд почав провадження у справі Надії Савченко проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram