ГоловнаПолітика

Контактна група: сепаратисти не хочуть переговорів

Запланована відеоконференція не відбулася

Контактна група: сепаратисти не хочуть переговорів
Фото: http://www.62.ua

На сайті ОБСЄ оприлюднена заява тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі, в якій зазначається, що сепаратисти відмовляються вести переговори про припинення вогню.

Повідомляється, що тристороння контактна група представників України, Російської Федерації та ОБСЄ зустрілася в Києві 15 липня.

"Тристороння контактна група доклала всіх необхідних зусиль для відновлення консультацій з представниками сепаратистів на Сході України. На жаль, відеоконференція з сепаратистами, запланована на сьогодні (заява опублікована ввечері у вівторок, - ред.) з метою узгодження умов проведення наступного раунду консультацій і узгоджена на найвищому міжнародному рівні, не відбулася. Контактна група серйозно стурбована тим, що, починаючи з 27 червня, такі консультації не проводилися. На думку контактної групи, це вказує на відсутність бажання з боку сепаратистів вести предметні переговори про обопільне припинення вогню", - сказано в повідомленні.

Контактна група висловила підтримку мирному плану президента України Петра Порошенка і зобов'язанням, викладеним у спільній декларації (Україна-РФ-Німеччина-Франція) у Берліні 2 липня 2014 року.

"Контактна група звертається до сепаратистів із закликом повернутися до консультацій без подальшого зволікання. Група підкреслює, що для припинення вогню буде потрібно дотримання таких умов: ОБСЄ моніторитиме виконання угоди про припинення вогню; буде впроваджено ефективний прикордонний контроль з кордоном України і РФ; будуть звільнені всі заручники; буде розпочато широкий діалог", - зазначено в документі.

Нагадаємо, в червні відбулося два раунди переговорів контактної тристоронньої (Україна-РФ-ОБСЄ) з сепаратистами. Обидва раунди пройшли в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram