ГоловнаПолітика

Меркель пообіцяла Порошенкові "жорстку підтримку" України на засіданні Європейської ради

За словами канцлера Німеччини, Україна зараз знаходиться серед її пріоритетних питань

Меркель пообіцяла Порошенкові "жорстку підтримку" України на засіданні Європейської ради
Архив
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель в телефонній розмові запевнила президента України Петра Порошенка в "жорсткій підтримці" України на засіданні Європейської ради 16 липня. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент поінформував канцлера Німеччини про подальше надходження через російсько-український кордон зброї і бойовиків на територію східних областей України. Меркель зазначила, що Україна зараз знаходиться серед її пріоритетних питань. Канцлер запевнила, що завтра на засіданні Європейської Ради Україна отримає "жорстку підтримку" з боку ЄС, повідомляє прес-служба.

Президент запевнив Анґелу Меркель в тому, що він є прибічником мирного врегулювання, і навів приклад Слов'янськ, де після визволення міста від бойовиків протягом 24 годин була відновлена життєво важлива інфраструктура, а люди отримали можливість повернутися до нормального життя. Саме такими будуть дії української влади в Луганську і Донецьку.

Порошенко повідомив Меркель, що протягом дня було зроблено дві спроби провести засідання тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції. Сторони також обговорили можливість продовження переговорів у форматі Нормандії, за участю президента Росії Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram