ГоловнаПолітика

РФ не дотримала обіцянки допустити консула до льотчиці Савченко

Український консул впродовж декількох днів не може потрапити до заарештованої

РФ не дотримала обіцянки допустити консула до льотчиці Савченко
Надежда Савченко
Фото: Скрин-шот с YouTube

Російська Федерація так і не допустила українського консула до льотчиці ПСУ Надії Савченко.

Про це на брифінгу заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич, інформує РБК-Україна.

"Ще вчора російська сторона обіцяла допустити консула, але ми знову бачимо, як слова і дії російської сторони розходяться. Наш консул практично штурмує СІЗО, що знаходиться у Воронежі. Але нашого консула досі так і не допустили до Савченко", - сказав Зварич.

Нагадаємо, 14 липня голова Адміністрації президента Росії Сергій Іванов під час чотиристоронньої телефонної розмови з міністрами закордонних справ України Німеччині та Франції пообіцяв забезпечити доступ українського консула до Савченко.

Савченко брала участь у боях у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до сепаратистів під містом Щастя в Луганській області. 20 червня в Інтернеті з'явилося відео допиту Савченко терористами.

8 липня з'явилася інформація, що Савченко перебуває в СІЗО Воронежа. Їй пред'явили звинувачення у сприянні вбивству журналістів ВГТРК під Луганськом. У СК РФ також стверджують, що Савченко затримали в РФ після того, як вона перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

9 липня райсуд Воронезької області заарештував Савченко на два місяці - до кінця серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram