ГоловнаПолітика

РНБО відзначає зростання кількості провокацій на кордоні

На думку аналітиків, Росія взяла курс на ескалацію конфлікту

РНБО відзначає зростання кількості провокацій на кордоні

РНБО відзначає, що минулого тижня суттєво збільшилась кількість провокацій на українсько-російському кордоні.

Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, інформує РБК-Україна.

"Події останніх днів свідчать, що російська сторона взяла курс на ескалацію конфлікту на Донбасі. За минулий тиждень суттєво збільшилася кількість провокацій на українсько-російському кордоні. Бойовики систематично обстрілюють російську територію з мінометів, стрілецької зброї, внаслідок чого загинув громадянин Росії. Російська сторона намагається представити ці обстріли як дії українських військових. Але ці звинувачення абсолютно безпідставні", - повідомив Лисенко.

На питання журналістів, чи готується якась тактика чи провокація з боку Росії, щоб виправдати потім вже повноцінне і не приховане вторгнення, Лисенко відповів: "Ця тактика не готується, вона вже життя, і терористи її здійснюють. Вони обстрілювали, обстрілюють і продовжують обстрілювати з густонаселених пунктів Луганськ, Донецьк та інші населені пункти".

Водночас Лисенко зазначив, що в РНБО немає підтвердженої інформації про те, що готується вторгнення в Україну російських військ 15 липня, про що раніше говорив керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, в понеділок група "Інформаційний опір" оприлюднила аналіз зміни Росією формату військової агресії проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram