ГоловнаСвіт

Італію звинувачують у небажанні посилювати санкції проти Росії

Рим є другим за величиною торговим партнером РФ у Європі

Італію звинувачують у небажанні посилювати санкції проти Росії
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Західні політики звинувачують Італію в тому, що уряд країни перешкоджає розширенню санкцій проти Росії, повідомляє 13 липня The Financial Times.

За даними видання, раніше основним противником посилювання санкцій щодо РФ була Німеччина, яка є найбільшим бізнес-партнером Росії в Європі. Однак канлцер ФРН Анґела Меркель зуміла припинити опір проросійськи налаштованих дипломатів у МЗС Німеччини, після чого Берлін став діяти набагато жорсткіше щодо Москви.

Однак тепер основним супротивником введення санкцій проти РФ став Рим, який від початку липня головує в ЄС.

Представник Італії в ЄС Стефано Санніно поквапився спростувати цю інформацію. Він, зокрема, заявив, що італійський прем'єр Маттео Ренці запевнив Меркель, що позиція Італії повністю збігається з позицією Франції та Німеччини, яка полягає в тому, що санкції потрібні, однак вводити їх необхідно поступово.

На сьогодні Італія є другим за величиною торговим партнером РФ у Європі. За даними FT, 2013 року товарообмін з РФ приніс Італії €30 млрд. Таким чином, у разі введення санкцій італійська економіка може недорахуватися близько €10 млрд. Окрім того, Москва може ввести відповідні обмеження щодо італійських бізнесменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram