>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мессі програв фінал, але все одно став кращим гравцем ЧС-2014

Гьотце, який забив "золотий м'яч", став найціннішим футболістом фіналу

У неділю завершився чемпіонат світу з футболу, який проходив у Бразилії. У фіналі Німеччина дотисла Аргентину в овертаймі (1:0) та виграла свій четвертий Кубок світу.

Після фінального поєдинку ФІФА назвала кращих футболістів чемпіонату світу 2014 року.

Найціннішим гравцем мундіалю визнано форварда збірної Аргентини Ліонеля Мессі. Лео в 7 матчах на ЧС забив 4 голи (усі на груповому етапі).

Фото: EPA/UPG

Кращим гравцем фіналу став 22-річний німець Маріо Гьотце. Півзахисник вийшов на заміну у другому таймі та забив єдиний гол у фіналі на 113-й хвилині.

Фото: EPA/UPG

Кращим голкіпером ("Золота рукавичка") став німець Мануель Нойєр. У семи матчах турніру Нойєр пропустив чотири голи. Зазначимо, що конкурентом Мануеля в цій номінації був голкіпер Коста-Рики Кайлер Навас. Гра Наваса так вразила скаутів "Баварії", що мюнхенці ще під час турніру придбали голкіпера у "Леванте". Трансфер воротаря коштував "Баварії" 10 млн євро. Таким чином, в наступному сезоні за мюнхенців гратимуть два найсильніші голкіпери ЧС.

Кращим молодим футболістом став француз Поль Погба, на рахунку якого один гол і два гольові передавання в п'яти матчах.

Колумбія отримала приз fair play найчеснішої команди ЧС-2014. У п'яти матчах колумбійці отримали лише п'ять жовтих карток. Зазначимо, що в ¼ фіналу захисник "кав'ярів" Суніга зламав хребет Неймару.

Кращим бомбардиром став півзахисник збірної Колумбії Хамес Родрігес, який забив шість голів у п'яти матчах.

Фото: EPA/UPG

Володарем "Срібного м'яча" став нападник збірної Німеччини Томас Мюллер, на рахунку якого п'ять забитих м'ячів. "Бронзовий м'яч" дістався лідеру атак команди Голландії Ар'єну Робену (4 голи).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram