ГоловнаПолітика

Група "ІО" повідомила про зміну тактики Росії на кордоні

Створюються передумови для повноцінного вторгнення

Група "ІО" повідомила про зміну тактики Росії на кордоні

Група "Інформаційний опір" повідомила про різку зміну Росією формату агресії проти України.

На сайті "ІО" зазначаються такі кроки РФ у цьому напрямку.

Триває активне перекидання найманців і важких озброєнь через держкордон з російської території. Відмінною рисою нинішньої поставки озброєнь терористам є те, що її істотна частина укомплектована штатними екіпажами та бойовими розрахунками з числа російських військовослужбовців. Раніше екіпажі укомплектовувалися російськими найманцями, що мали досвід експлуатації такої техніки і озброєння, але на момент вербування були військовослужбовцями запасу (також частково екіпажі комплектувалися бойовиками з місцевих жителів, що мають необхідні військово-облікові спеціальності). Таким чином, мова йде про повноцінне російське військове вторгнення на Донбас.

Одночасно бойовики створюють умови для "пом'якшення" міжнародної реакції на російське вторгнення. Зокрема, за узгодженням з російською стороною впродовж останнього тижня терористи вчиняють планові артилерійські обстріли території РФ з прикордонних районів України. Це дає можливість Москві заявляти про те, що територію Росії обстрілюють українські Збройні сили. На початку цих інцидентів складалося враження, що бойовики здійснюють обстріли ненавмисно, під час бойових сутичок із силами АТО. Але на сьогодні немає жодних сумнівів у тому, що це ретельно спланована спецоперація. Зокрема, обстріли здійснюються не під час бойових сутичок - з районів, де немає підрозділів сил АТО. Російська сторона реагує на ці обстріли моментально, висловлюючи свої протести та погрози без жодних розслідувань обставин таких подій.

Російські Збройні сили здійснюють артилерійські обстріли позицій українських силовиків з прикордонних районів РФ. А також вторгаються на територію України для проведення окремих акцій і операцій. Це - також складова російського вторгнення в Україну.

Відволікаючим маневром від операції ЗС РФ у Донбасі стало активне перекидання підрозділів російських військ, починаючи з 30 червня, також і в прикордонні райони навпроти українських Сумської та Харківської областей, де не ведуться бойові дії. На відміну від перекидання російських підрозділів в Ростовську область РФ (навпроти Донецької та Луганської областей України), ця передислокація проводиться демонстративно, без проведення заходів щодо маскування. Частина техніки і озброєнь підрозділів російських військ мають розпізнавальні знаки російських "Миротворчих сил". Паралельно російська сторона знову почала порушувати питання про введення своїх "миротворців" в Україну. Не викликає сумнівів, що ця операція проводиться для того, щоб відвернути ресурси українських силовиків із зони АТО для прикриття держкордону з РФ у цих областях.

Паралельно Росія проводить потужну зовнішньополітичну операцію з активізації тиску на Україну з боку ЄС з метою змусити її припинити активні дії в Донбасі. При цьому "першим ешелоном" російського лобі в ЄС виступає Німеччина. Таким чином, після деякої паузи, яку взяв Путін у конфлікті в Україні (а точніше, мова йде про деяке зниження активності в ескалації конфлікту), Росія знову демонструє рішучість у продовженні своєї агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram