ГоловнаПолітика

МЗС: Україна готова разом з РФ розслідувати обстріл російського Донецька

Україна заперечує, що Донецьк у Ростовській області обстріляли військові

МЗС: Україна готова разом з РФ розслідувати обстріл російського Донецька
Фото: sled.net.ua

Україна готова разом з російською владою розслідувати, хто обстріляв місто Донецьк у Ростовській області.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не будуть обстрілювати території сусідньої держави і житлових кварталів. Очікуємо від російської влади об'єктивності та неупередженості у своїх оцінках причин трагічного інциденту в м.Донецьк Ростовської області і готові до співпраці в його розслідуванні. Висловлюємо співчуття у зв'язку із загибеллю і пораненнями громадян Росії", - сказано в ньому.

Одночасно МЗС вказав російським дипломатам на те, що варто було б нарешті висловити співчуття Україні у зв'язку з тим, що її мирних громадян, військовослужбовців вбивають терористи.

Також міністерство рекомендує Росії перекрити свій кордон для переміщення бойовиків, озброєння та військової техніки на територію України.

"У цьому контексті висловлюємо протест у зв'язку зі спробами вторгнення з території РФ військової техніки і найманців поблизу українського населеного пункту Ізварине, що мали місце в ніч на 13 липня", - сказано в заяві.

Нагадаємо, фугас, що прилетів з території України, вбив жителя міста Донецька в Ростовській області, ще кілька людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram