ГоловнаПолітика

Майдан вимагає від Порошенка негайної ратифікації Угоди про асоціацію

На Майдані вважають, що справа за президентом і просять його не гальмувати Україну на шляху до Європи

Майдан вимагає від Порошенка негайної ратифікації Угоди про асоціацію
Фото: https://twitter.com/NatalieZubar

Учасники чергового Віча на Майдані Незалежності в Києві одностайно проголосували за те, щоб Президент України Петро Порошенко негайно вніс до Верховної Ради пакет документів, необхідний для ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Таку пропозицію вніс зі сцени активіст Роман Липинський, пише РБК-Україна.

Він нагадав, що головним мотивом, який вивів українців на Майдан у листопаді минулого року, було непідписання УА з ЄС.

"27 червня Україна нарешті підписала цю епохальну угоду. Цього дня такі самі документи підписали Молдова і Грузія. Уже через три дні парламент Молдови ратифікував угоду. Грузія голосуватиме 18 липня. На що чекає Україна?" - звернувся активіст до учасників Віча.

"У пресі писали, що Верховна Рада готова проголосувати за ратифікацію, а уряд підготував увесь пакет документів. Справа тільки за Президентом", - зазначив Липинський.

"Тому згадаймо разом, чому ми вийшли на цей Майдан, і дружно зажадаймо від Порошенка: Петре Олексійовичу, негайно внесіть Угоду про асоціацію в парламент. Не гальмуйте нас на шляху до Європи", - запропонував Липинський Майдану.

За таке звернення одностайно проголосували всі присутні.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко доручив МЗС якнайшвидше підготувати й узгодити з Євросоюзом план ратифікації Угоди про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram