>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голландія розгромила Бразилію у втішному фіналі

"Селесао" у двох останніх матчах на мундіалі пропустили 10 м'ячів

Голландія розгромила Бразилію у втішному фіналі
Фото: EPA/UPG

Збірна Бразилії зазнала другої поразки на домашньому ЧС. Слідом за розгромом від Німеччини в півфіналі (1:7) "селесао" в матчі за "бронзу" зазнали розгрому від Голландії - 0:3.

"Помаранчеві" відкрили рахунок уже на 3 хвилині. Капітан Бразилії Тьягу Сілва руками зупинив Роббена, який набрав крейсерську швидкість. Очевидний фол! Та й на червону картку бразилець награв: Ар'єн тікав один на один з голкіпером. Однак рефері Хамуді нагородив Сілву "гірчичником" і призначив пенальті, хоча порушення було за межами штрафного. Робін ван Персі з "точки" був влучним.

Подвоїв перевагу Голландії Блінд, якому м'яч на блюдечку з блакитною облямівкою виклав бразилець Давид Луїс.

У другому таймі Бразилія спробувала переламати перебіг гри, але марно. Контратаки "помаранчевих" були гострими й небезпечними. В одному з моментів Хамуді просто пошкодував господарів, не призначивши ще один пенальті у ворота Сезара: штурханець Фернандіньо Роббенові у спину бачив і сліпий. Проте на 90 хвилині Голландія таки довела матч до розгрому. Вейналдум замкнув простріл Янмаата.

Отже, Бразилія фінішувала на домашньому мундіалі на 4 місці. Голландія вперше в історії посіла третє місце. Зазначимо, що Луї ван Гал залишає ЧС непереможеним. Його підопічні на мундіалі зіграли 7 матчів, у яких здобули 5 перемог і двічі зіграли внічию.

Голландія – Бразилія 3:0

Голи: ван Персі, 3 (пен.), Блінд, 17, Вейналдум, 90

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram