ГоловнаПолітика

Фюле: нинішній статус Криму - питання часу

Єврокомісар нагадав історію Литви, Латвії та Естонії

Фюле: нинішній статус Криму - питання часу
Фото: EPA/UPG

Єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле переконаний, що окупований Росією Крим - це тимчасово. Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Щодо Криму я впевнений, що його нинішній статус - це тільки питання часу. Це велика несправедливість - нелегітимним способом за допомогою "зелених чоловічків" вирішено питання самостійності і згодом анексії частини України Росією", - зазначив Фюле.

Він нагадав, що свого часу на радянських картах, якими користувалися в США, була примітка про невизнання балтійських країн територією СРСР. "Тоді багато говорили про те, що історію Литви, Латвії та Естонії не змінити - але вони виявилися не мали рації. Зараз ці три держави стали самостійними державами, є членами НАТО і членами Європейського союзу", - констатував єврокомісар.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим 18 березня. Україна і Захід не визнають входження півострова до складу РФ.

Після анексії Криму США і ЄС ввели санкції проти деяких громадян РФ. Були затверджені списки нев'їзних осіб і заморожені їхні рахунки. При цьому країни Заходу попередили, що розглядають можливість введення санкцій стосовно галузей економіки РФ у разі ескалації кризи в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram