ГоловнаПолітика

Ахметов: у нас одна зброя - стіл переговорів

Бізнесмен наголосив, що Україні та Донбасу потрібен мир

Ахметов: у нас одна зброя - стіл переговорів
Фото: EPA/UPG

Донецький бізнесмен, власник СКМ Рінат Ахметов закликав українську владу сісти за стіл переговорів з бойовиками, щоб запобігти загибелі людей на Донбасі.

Про це йдеться в заяві Ріната Ахметова у зв'язку з трагедіями в Луганській області.

"Я не втомлюся повторювати: людям Донбасу потрібен мир. Україні потрібен мир! І це повинні зрозуміти, повинні сприйняти всі сторони конфлікту. У нас єдина зброя: стіл переговорів", - йдеться в заяві олігарха.

"Треба сідати і домовлятися, треба йти на компроміс, назустріч один одному. Інакше люди будуть гинути далі, матері будуть втрачати дітей, діти - батьків. Скільки трагедій ще має статися, щоб цей заклик був почутий?" - заявив Ахметов.

Він також нагадав про трагедії, що сталися напередодні. Зокрема про обстріл автобуса з гірняками шахти "Червонопартизанська", в результаті якого загинули чотири людини, і про вибух на території шахти "Краснодонвугілля", де загинула одна людина.

"Я хочу висловити щирі глибокі співчуття всім рідним і близьким загиблих, побажати швидкого одужання пораненим. І сказати: ми нікого ніколи не залишаємо в біді", - додав Ахметов.

Нагадаємо, Рінат Ахметов неодноразово звертався із закликом до влади розпочати переговори з бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram