ГоловнаПолітика

Кабмін скасував низку пільг для колишніх чиновників

Екс-держслужбовців урізали в правах і виплатах

Кабмін скасував низку пільг для колишніх чиновників
Фото: 24smi.org

Уряд 9 липня скасував низку пільг для колишніх чиновників.

Зокрема, як повідомляється на сайті Кабінету Міністрів, колишні високопоставлені чиновники, а також члени їхніх сімей більше не мають права на безкоштовне медичне та санітарно-курортне лікування.

Пільги на оплату проживання в об'єктах Державного управління справами теж скасовані.

Окрім того, уряд позбавив разових і систематичних виплат колишніх чиновників за так звану сумлінну працю, безперервний стаж та інше.

"Тобто фактично ми позбавили цілу армію колишніх бюрократів надбавок, за рахунок яких збільшувалися їхні пенсії. Жодних таких надбавок більше не буде", - зазначив міністр Кабміну Остап Семерак.

Він заявив, що процес позбавлення пільг чиновників відбувається планомірно. "Ми дійдемо до абсолютно всіх, хто паразитує за рахунок держави. Громадяни не будуть утримувати колишніх, нинішніх і майбутніх чиновників в розкоші", - підкреслив він

Також Кабінет Міністрів звернувся до президента та Верховної Ради з проханням скасувати пільги всім колишнім керівникам урядів, генералам армії, радникам юстиції та іншим чиновникам, чиє забезпечення регламентовано указами президента і постановами парламенту.

Нагадаємо, наприкінці травня Семерак заявляв, що уряд за два місяці своєї роботи скоротив близько 25 тис. чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram