ГоловнаПолітика

Порошенко зробив гендиректора "Microsoft Україна" відповідальним за реформи (оновлено)

Шимків увійшов до команди Порошенка слідом за Ложкіним і Косюком

Порошенко зробив гендиректора "Microsoft Україна" відповідальним за реформи (оновлено)
Дмитрий Шимкив
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко призначив Дмитра Шимківа заступником голови Адміністрації президента.

Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко в твіттері з посиланням на слова Порошенка під час зустрічі з громадськими реформаторськими рухами.

Шимків до сьогоднішнього дня обіймав пост гендиректора "Microsoft Україна". У середу він звільнився з цієї посади.

За інформацією ZN.UA, Шимків відповідатиме за адміністративні, соціальні та економічні реформи. Його першочергове завдання - виписати структуру Адміністрації президента як максимально ефективну й працездатну. За даними видання, повноваження Шимківа будуть подібні до повноважень заступника голови АП часів Януковича Ірини Акімової, проте його сфера діяльності буде охоплювати не тільки економічні реформи, а й ширший спектр питань.

Нагадаємо, Шимків є одним із найуспішніших топ-менеджерів України. У грудні минулого року він узяв відпустку за свій кошт і приєднався до протестних акцій на Майдані. Варто також зазначити, що нещодавно Порошенко призначив головою АП колишнього медіа-магната Бориса Ложкіна, а його заступниками - політолога Валерія Чалого і власника "Нашої ряби" Дмитра Косюка.

Довідка. Дмитро Шимків народився в 1975 році. У 1997 р. з відзнакою закінчив університет "Львівська політехніка". Під час навчання ініціював створення однієї з перших університетських комп'ютерних мереж в Україні - PolyNet.

У 1998 р. Дмитро Шимків переїхав до Копенгагена, де працював у компанії ALTA Copenhagen. Після повернення в Україну 2000 р. заснував компанію Alfa Team, яку через 2 роки продав данській корпорації ALTA A/S. Після реорганізації Alfa Team перетворили на ALTA Eastern Europe, а Дмитро Шимків очолив R&D-відділ ALTA A/S, керуючи командою розробників в Данії, Україні та США.

2007-го Шимків обійняв посаду директора з продажів у корпоративному сегменті компанії "Microsoft Україна", а 2009 року його призначили генеральним директором представництва.

Дмитро Шимків є членом Young Presidents 'Organization (YPO), членом правління ACC Ukraine, входить до Ради AIESEC в Україні, в правління Благодійного фонду Богдана Гаврилишина. За версією "Інвестгазети", 2013 року він посів 10 місце в рейтингу "100 кращих топ-менеджерів України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram