ГоловнаЕкономікаДержава

АМКУ оголосив незаконною повірку лічильників води в Києві коштом споживачів

"Київводоканал" переклав свої обов'язки на киян

АМКУ оголосив незаконною повірку лічильників води в Києві коштом споживачів
Фото: www.segodnya.ua

Антимонопольний комітет рекомендував Київській міськадміністрації продовжити термін повірки (технічна процедура контролю точності роботи приладу) лічильників води в столиці, раніше встановлений до 1 липня 2014 року. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Жителі Києва отримали від комунальників попередження про те, що якщо вони до зазначеного часу не проведуть повірку лічильників, встановлених щонайменше 3 роки тому, то їх переведуть на оплату за нормами споживання, які значно перевищують реальні обсяги.

АМКУ зазначає, що по-перше, обов'язок перевіряти лічильники лежить не на споживачах, а на виконавцях послуг - "Київводоканалі". А по-друге, в місті працюють тільки 5 підприємств, які надають послугу повірки, і вони не в змозі забезпечити її для всіх споживачів у встановлені терміни.

Комітет вважає вимогу, яку висунули до киян, зловживанням монопольного становища, адже в умовах існування конкуренції споживач просто б відмовився від послуг одного водоканалу і перейшов би до іншого.

Тому АМКУ рекомендує КМДА як органу регулювання житлово-комунальної сфери міста Києва встановити порядок і джерела фінансування забезпечення повірки лічильників води та встановити такі терміни повірки, які б не утискали інтереси споживачів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада відмовилася робити лічильники на воду обов'язковими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram