ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія пообіцяла якнайшвидше розглянути проект Конституції Порошенка

Лист-звернення генсекові РЄ передав віце-прем'єр Гройсман

Венеціанська комісія пообіцяла якнайшвидше розглянути проект Конституції Порошенка
Заседание Венецианской комиссии
Фото: www.norway-coe.org

Президент Петро Порошенко просить Венеціанську комісію розглянути проект змін до Конституції України, йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

8 липня віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, який курирує в Україні адміністративну реформу, в рамках візиту до Ради Європи представив проект змін до Конституції України, підготовлений з ініціативи Порошенка.

"Володимир Гройсман передав генеральному секретареві РЄ Торбйорну Ягланду лист-звернення до Венеціанської комісії за підписом Президента України, в якому йдеться про прохання розглянути запропоновані зміни до Конституції України", - наголошено в повідомленні.

Ягланд, як зазначають, запевнив українську делегацію, що Рада Європи повністю підтримує зусилля України зі збереження територіальної цілісності, єдності і стабільності, а також зусилля Кабміну України із децентралізації повноважень.

"Генеральний секретар РЄ запевнив, що Венеціанська комісія розгляне запропоновані зміни до Конституції і надасть свої висновки в найкоротші терміни", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада 277 голосами включила в порядок дня сесії парламенту законопроект №4178а про зміни до Конституції, внесений Президентом Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram