ГоловнаПолітика

МЗС вимагає звільнити Надію Савченко

Україна вважає, що Росія переступила норми пристойності і моралі

МЗС вимагає звільнити Надію Савченко
Фото: стоп-кадр с ролика на Youtube

Міністерство закордонних справ висловило протест у зв'язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко, української льотчиці, яку бойовики схопили на сході.

Про це йдеться на сайті МЗС.

"Відкрито викрадаючи громадян України на території нашої держави, російська влада не тільки порушує всі можливі норми міжнародного права, а й уже переступає елементарні норми пристойності і моралі. Такі дії не залишаться без адекватної відповіді з боку України і міжнародної спільноти", - сказано в заяві.

Україна вимагає від Росії розповісти, як Савченко опинилася на території РФ, розслідувати цю подію, покарати винуватих і негайно допустити до полоненої українського консула.

"Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на батьківщину", - заявило МЗС.

Дипломати також закликали міжнародну спільноту звернути увагу на цей факт і засудити порушення прав і свобод українців Росією, "яка сьогодні, відчуваючи вседозволеність, перетворюється на реальну загрозу цивілізованому світу".

Нагадаємо, бойовики полонили Савченко в червні. У вівторок, 8 липня, з'явилася інформація про те, що льотчиця перебуває в СІЗО у Воронежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram