ГоловнаПолітика

Порошенко хоче, щоб Італія і Великобританія допомогли вплинути на Росію

Президент зустрівся з головою МЗС Італії

Порошенко хоче, щоб Італія і Великобританія допомогли вплинути на Росію

Президент Петро Порошенко закликав Італію і Великобританію розширити "нормандську четвірку", щоб вплинути на Росію.

Як повідомляє прес-служба голови держави, про це Порошенко заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федерікою Могеріні.

Під час зустрічі вони обговорили перспективи допомоги Італії на міжнародній арені Києву в урегулюванні ситуації на сході країни. Президент високо оцінив зусилля Німеччини та Франції, які дозволили сформувати так звану "нормандську четвірку" за участю також Росії, але висловив думку, що міжнародний вплив міг би бути значно сильнішим, якби до Німеччини і Франції приєдналися Італія та Великобританія.

Порошенко також сподівається, що Італія докладатиме максимум зусиль для прискорення процесу ратифікації країнами-членами ЄС Угоди про асоціацію. Він також назвав вкрай важливими "сильні сигнали підтримки" з боку Італії у "Великій сімці".

У свою чергу Могеріні зазначила, що уряд Італії підтримує зусилля української влади, спрямовані на врегулювання кризи. Вона також запевнила в підтримці країн Середземноморського басейну - членів ЄС.

"Ми підтримуємо ваш мирний план. Ми застосуємо весь наш вплив і всі можливості, щоб досягти врегулювання в регіоні, включаючи двосторонні контакти", - заявила міністр. Голова МЗС Італії наголосила: "Ми відчуваємо виклики, які виникають не тільки в Україні, а й у відносинах між ЄС і Росією".

Вона повідомила про намір обговорити це під час її візиту до Москви, куди вона рушає після Києва.

Нагадаємо, Порошенко вважає, що звільнення Слов'янська - це початок перелому в боротьбі з бойовиками.

Зі свого боку канцлер ФРН Ангела Меркель, президенти Франції Франсуа Олланд і Росії Володимир Путін висловилися на користь активнішої ролі ОБСЄ в моніторингу ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram