ГоловнаСвіт

Німецькому Commerzbank загрожує штраф у $500 млн за недотримання санкцій США

Штраф може загрожувати і найбільшому банку ФРН Deutsche Bank

Німецькому Commerzbank загрожує штраф у $500 млн за недотримання санкцій США
Commerzbank
Фото: EPA/UPG

Другому за розмірами банку Німеччини, франкфуртському Commerzbank, загрожує штраф у розмірі $500 млн за співпрацю фінансової організації з Іраном та іншими країнами, які входять у "чорний список" США.

Про це 7 липня повідомляє газета New York Times. Влада США, зокрема, підозрює банк у тому, що він використовував свої американські підрозділи для заборонених накладеними на Іран і Судан санкціями переказів компаніям із цих країн.

Джерела видання повідомляють, що банку запропоновано укласти угоду, в рамках якої Вашингтон відмовиться від кримінального переслідування в обмін на великі фінансові виплати в скарбницю. Зараз із Commerzbank тривають переговори. Угоду можуть підписати вже цього літа.

На думку експертів, справа Commerzbank може передувати офіційному пред'явленню аналогічних претензій найбільшому банку Німеччини Deutsche Bank. Раніше стало відомо, що влада США підозрює його в укладенні заборонених угод з Іраном, Сирією та Суданом, і банк вже отримав відповідний запит.

Тиждень тому в порушенні режиму введених проти Судану, Ірану і Куби американських санкцій зізнався французький банк BNP Paribas, який погодився виплатити $9 млрд штрафу за протизаконні послуги.

Commerzbank заснували 1870 р., його головний офіс розташований у Франкфурті-на-Майні. Активи Commerzbank становлять понад €600 млрд, число працівників перевищує 52 тис., число клієнтів - 15 млн осіб і близько 1 млн компаній у більш ніж 50 країнах світу. У 2013 році виручка банку становила близько €9 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram