ГоловнаПолітика

Олександр Янукович заперечує причетність до силового протистояння на Майдані

Старший син колишнього президента вважає сутички в центрі Києва чиєюсь провокацією

Олександр Янукович заперечує причетність до силового протистояння на Майдані
Фото: argumentua.com

Олександр Янукович, старший син колишнього президента України Віктора Януковича, заперечує свою причетність до силового протистояння на Майдані Незалежності в центрі Києва. Про це він сказав в інтерв'ю Соні Кошкіній для LB.ua.

"Я не є людиною, яка могла впливати на ці процеси. Якщо говорити про те, що взагалі ці процеси відбувалися, зокрема якісь там силові сутички, потрібно розуміти, кому це вигідно. Це було вигідно точно не президенту Януковичу, який проти свого народу не пішов ні в 2004 році, не допустив цих сутичок і протягом всіх місяців протистояння на Майдані. Я з ним іноді зустрічався, і я від нього жодного разу не почув, щоб навіть думки допускалися про якийсь силовий варіант", - запевняє Олександр Янукович.

Він вважає, що колишній президент України Віктор Янукович шукав шляхи для мирного врегулювання конфлікту без крові.

"Просто я бачив, як було здійснено низку провокацій, які були створені для того, щоб розвинути протистояння між владою і народом. Я впевнений, що мій батько, президент України, на ці кроки ніколи б не пішов. Коли ми з ним говорили, не розглядалася навіть така можливість. В цих технологіях явно простежувалася чиясь досвідчена диригентська рука", - говорить старший син президента.

Нагадаємо, Олександр Янукович не знає, чому Євросоюз ввів проти нього санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram