ГоловнаСуспільствоПодії

США передали в Україну 2 тис. бронежилетів для Міноборони

Такі бронежилети використовувалася американськими військами в Іраку і Афганістані

США передали в Україну дві тисячі бронежилетів для Міністерства оборони.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства США в Україні.

"2000 бронежилетів "Інтерсептор" (Interceptor), надані Сполученими Штатами як допомога Збройним силам України, прибули до Києва. Після розмитнення бронежилети будуть передані Міністерству оборони України для транспортування в кінцевий пункт призначення", - сказано в повідомленні.

Бронежилети надали на прохання Міноборони, щоб зберегти життя військовослужбовців під час проведення бойових операцій.

У повідомленні сказано, що такі бронежилети використовувалася американськими військами в Іраку і Афганістані.

"Вони були розроблені для забезпечення кращого захисту за меншої ваги порівняно з попередніми моделями, що робить ці бронежилети ефективнішими під час бойових операцій", - наголошується в повідомленні.

Також наголошується, що невдовзі будуть відправлені 1000 спальних матраців і 3600 камуфляжних курток, а також 400 коробок марлевих бинтів і 1000 чохлів для касок.

Згідно з повідомленням, ця доставка є частиною пакету допомоги США Україні на суму понад $23 млн, в який також входять набори першої медичної допомоги, прилади нічного бачення, засоби зв'язку та інші допоміжні матеріали для українських військових і прикордонників.

Нагадаємо, на початку червня повідомляли, що США виділять $5 млн на бронежилети і прилади нічного бачення для української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram