ГоловнаПолітика

Екс-нардеп Шепелєв, який перебуває під слідством, утік із лікарні (оновлено)

Організовано розшукові заходи для затримання втікача

Екс-нардеп Шепелєв, який перебуває під слідством, утік із лікарні (оновлено)
Фото: vlada.dp.ua

Екс-нардеп Олександр Шепелєв, якого підозрюють в організації умисного вбивства, привласненні і розтраті чужого майна та інших злочинах, утік із лікарні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

"Про Шепелєва. Розшукові заходи організовано. Начальника СІЗО і начальника медчастини СІЗО звільнено. На час перевірки усунено начальника територіального управління, матеріали перевірки скерують у прокуратуру. Офіцерів, які охороняли ув'язненого в лікарні, допитують", - заявив Старенький.

ОНОВЛЕННЯ. За даними Мін'юсту, Шепелєв утік з Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги разом з одним з охоронців. Утечу розслідує Генеральна прокуратура.

"Українські новини" повідомляють, що батько Шепелєва припускає, що насправді його сина викрали з лікарні. "У мене асоціації такі, що це, можливо, його викрадення... Ніяких таких думок (про втечу) в нього було. Я вважаю, що сьогодні його могли викрасти. Це точно якась провокація", - сказав він.

Нагадаємо, Шепелєва затримали в липні минулого року в Будапешті (Угорщина). Його розшукувало ГСУ МВС України за організацію умисного вбивства, замаху на умисне вбивство, привласнення та розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем і за інші злочини. 26 березня 2014 року Шепелєва екстрадували в Україну і заарештували на два місяці.

Шепелєв нібито причетний до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також брав участь спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника АвтоКРАЗбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram