ГоловнаСуспільствоЖиття

34 населені пункти залишаються без електрики в Донецькій області

Кілька сіл під'єднали до електропостачання після місяця без світла

У Донецькій області через бойові дії знеструмлено 34 населені пункти, повідомляє "Лига Новости" з посиланням на ДТЕК.

"Станом на 20:00 4 липня в Донецькій області через бойові дії в боротьбі з терористами залишаються знеструмленими 854 трансформаторні підстанції, 34 населених пункти", - йдеться в повідомленні енергокомпанії.

"Персоналу ДТЕК Донецькобленерго вдалося створити схему електропостачання підстанції Брусіне, що дало можливість дати живлення 5 трансформаторним підстанціям і під'єднати до електропостачання два населені пункти Краснолиманського району (більш ніж 300 абонентів: села Караван і Брусівка). У зв'язку з великою протяжністю мережі напруга у споживачів становить близько 180 кВт. "Енергетики нині докладають усіх зусиль, аби підвищити і нормалізувати напругу електричної мережі", - наголошують у ДТЕК.

"Також енергетики ДТЕК Донецькобленерго відремонтували і увімкнули лінію електропередачі Райолександрівка-Міньківка, що дозволило під'єднати підстанцію Райолександрівка, живити 19 трансформаторних підстанцій і підключити до електропостачання 7 населених пунктів у Слов'янському районі: села Малинівка, Никанорівка, Васютинське, Першомар'ївка, Дунівка, Іванівка, Кругле. Частина сіл залишалася без світла понад місяць, частина - близько тижня", - зазначають енергетики.

Окрім того, в повідомленні сказано, що 4 липня ремонтні бригади Харцизьких високовольтних електричних мереж ДТЕК Донецькобленерго включили в роботу лінію електропередачі Південне-Чистяково №1 і створили повноцінне електропостачання 4 шахт у Шахтарському районі Донецької області: "Прогрес", "Ударник", "Лутугіне", "Кисельове".

Як повідомляли, подача питної води з водопроводу Донецька буде обмежена через неможливість провести ремонтні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram