ГоловнаЕкономікаБізнес

На Київському бронетанковому заводі заявили про розкрадання майна

В.о. директора оцінив вартість "неврахованого" в 70 млн грн

На Київському бронетанковому заводі заявили про розкрадання майна
Фото: http://vv.gov.ua

В.о. директора Київського бронетанкового заводу Леонід Шоломицький звинуватив попереднє керівництво підприємства та керівництво "Укроборонпрому" в розкраданні військової техніки та держзраді.

"Поки українські війська борються за цілісність і безпеку країни, керівники "Укроборонпрому" ведуть свою боротьбу - за право вивезти з території Київського бронетанкового заводу все невраховане майно, загальна вартість якого становить близько 70 млн грн. Підприємство, яке після падіння режиму Януковича переорієнтувалося на внутрішнього споживача і почало забезпечувати Національну гвардію новітніми бронетранспортерами, потрапило під пресинг", - цитує УНН заяву Шоломицького.

За його словами, після того як завод налагодив забезпечення української армії бронетехнікою, Сергій Яковець, який керував підприємством за Януковича, під патронатом високих покровителів, почав боротися за право повернути собі контроль над ним, незважаючи на те, що відкрито чотири кримінальні справи. Одну справу - за фактом проживання на території заводу понад тисячі "тітушків", три справи - за фактами розкрадання в особливо великих розмірах.

Шоломицький підтвердив той факт, що у складі Київського бронетанкового заводу відбуваються кадрові перестановки. "Колишній керівник заводу Сергій Яковець за підтримки керівника "Укроборонпрому" Юрія Терещенка зміг витіснити мене з посади директора підприємства і поставити на це місце Дукмаса, колишнього керівника Департаменту надлишкового майна ЗСУ, потім Дукмаса змінив Яковець, тим самим повернувши собі контроль над оборонною промисловістю", - зазначив Шоломицький.

"Дукмас і Яковець - пішаки, - говорить Шоломицький. - А от "важливими фігурами", які забезпечують їхнє просування, повинні поцікавитися компетентні органи". Один зі співробітників підприємства підтвердив слова Шоломицького, додавши: "Одразу після цього призначення завод перейшов на режим роботи у дві зміни. Саме в такому режимі Яковець і його команда в екстреному режимі вивозять із підприємства все "невраховане", що вони не встигли вивезти за Януковича. Загальна вартість цього майна перевищує $5 млн".

Вивіз майна, за даними джерел видання, забезпечують син Яковця (співробітник СБУ) і Війтєв (співробітник прокуратури).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram