ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти Дмитра Кисельова

Російському журналістові інкримінують фінансування тероризму

СБУ порушила справу проти Дмитра Кисельова
Дмитрий Киселев

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження проти російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею КК України "Фінансування тероризму".

"Організатори та фінансисти тероризму в Україні сьогодні не тільки стають підозрюваними, а й проти них, зокрема керівника цього інформаційного агентства ("Россия сегодня") проводять розслідування за статтею "Фінансування тероризму, сприяння терористичній діяльності", - повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в п'ятницю, уточнивши перед цим, що йдеться про російського журналіста Дмитра Кисельова, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, сепаратизм і тероризм в Україні фінансують за допомогою і російських банківських установ, і колишніх українських посадових осіб, зокрема з Міністерства оборони.

"Третя складова, яку ми задокументували, - це зокрема через Міжнародний інститут преси, очолюваний паном Кисельовим, який так підступно й нахабно коментує і перекручує інформаційну ситуацію в Україні, зокрема через цей інститут. Через цей інститут йде фінансування сепаратистських організацій", - сказав голова СБУ.

Він додав, що спецслужба України спільно з Держфінмоніторингом блокує відповідні рахунки відразу після того, як про них стає відомо.

Нагадаємо, Служба безпеки України порушила кримінальне провадження проти керівника прикордонної служби ФСБ Російської Федерації Володимира Кулішова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram