ГоловнаПолітика

У Раду приїхав Яценюк

Сьогодні депутати знову розглядатимуть питання ПЕК

У Раду приїхав Яценюк
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прибув до Верховної Ради України.

"У нас у залі присутній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Я прошу секретаріат ВР зробити оголошення, щоб всі депутати прибули в залу", - заявив голова ВР Олександр Турчинов на засіданні, повідомляє "РБК-Україна".

Згідно з порядком денним, сьогодні народні депутати планують повернутися до розгляду законопроектів №4117а, №4117а-1 та №4117а-2 "Про особливий період в паливно-енергетичному комплексі" і також законопроекту №4116а "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України", прийняття якого вчора провалили.

Нагадаємо, вчора депутати відхилили три законопроекти про введення НС в енергетичному секторі. За урядовий варіант проголосували всього 142 депутати (під час повторного голосування - 181), за альтернативні - 93 і 27 депутатів.

Законопроектом №4117а передбачається, що в разі введення режиму особливого періоду в роботі енергетичного комплексу, безпосереднє керівництво і контроль над підприємствами трубопровідного транспорту забезпечується Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Після цього Яценюк заявив, що через дії коаліції, яка відмовляється підтримати введення особливого режиму в енергетиці, Україна взимку буде без газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram