ГоловнаПолітика

Митники РФ заявили про потрапляння снаряда в пункт пропуску "Новошахтинськ"

Російських митників евакуювали

Митники РФ заявили про потрапляння снаряда в пункт пропуску "Новошахтинськ"
Архив
Фото: dpsu.gov.ua

Російські митники заявили про влучення снаряда в пункт пропуску "Новошахтинськ" у зв'язку з бойовими діями на суміжному пункті пропуску "Довжанський" з боку України. Про це УНІАН повідомили в Південному митному управлінні Федеральної митної служби Росії.

"О 4 годині 30 хвилин 3 липня 2014 року посадові особи митного поста МАПП Новошахтинськ Ростовської митниці були евакуйовані у зв'язку з бойовими діями, які почалися на суміжному пункті пропуску Довжанський (Україна).

За попередньою інформацією, в результаті влучення невстановленого боєприпасу пошкодження отримали два об'єкти митної інфраструктури російського митного поста - будівля автовокзалу, де проходять митний контроль пасажири автобусів, і один з терміналів, в якому проводять митні операції з вантажним транспортом", - йдеться в повідомленні.

Зараз у пункті пропуску фахівці працюють над виявленням можливих боєприпасів. Окрім того, вночі 3 липня частину особового складу митного поста МАПП "Гукове" Ростовської митниці евакуювали через стрілянину, яка почалася на території України. Незважаючи на складну ситуацію, посадові особи митного поста, які залишилися на пункті пропуску, з 8:00 3 липня відновили пропуск фізичних осіб і легкових транспортних засобів в обох напрямках. Також посадові особи митного поста МАПП "Куйбишеве" Таганрозької митниці перебувають на робочих місцях і готові здійснювати пропуск фізичних осіб і транспортних засобів, проте наразі на суміжному боці зачинено український пункт пропуску "Маринівка" (Україна).

Інші митні пости в пунктах пропуску на російсько-українському кордоні в регіоні діяльності Південного митного управління, у тому числі МАПП "Донецьк" Міллеровської митниці та МАПП "Весело-Вознесенка" Таганрозької митниці, працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, 20 червня під час боїв українських силовиків з терористами в зоні пропускного пункту "Довжанський" було поранено російського митника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram