>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бельгійський "джокер" переміг США

Лукаку розгадав код Ховарда

Бельгійський "джокер" переміг США
Фото: EPA/UPG

Останнім учасником чвертьфіналів стала збірна Бельгії. "Червоні дияволи" у нервовому поєдинку змогли дотиснути збірну США в овертаймі. Практично всі 90 хвилин основного часу "Червоні дияволи" провели в атаках. Європейці зобов'язані громити суперника в основний час, але Ховард в "рамці" грав просто феноменально. Голкіпер "Евертона" скоїв з десяток божевільних сейвів після ударів Азара, Ориджі, Феллаїні, Мартенса, ван Бюйтена. В основний час бельгійці нанесли 21 удар по воротах "янкі", подавши 14 кутових. Тім тягнув все!

В уже компенсований час забійну контратаку провели "янкі". Вондоловські, який вийшов на заміну, з лінії воротарської не влучив у ворота. Грати залишалося півтори хвилини...

У додатковий час Марк Вільмотс кинув у бій Лукаку. Ця заміна і стала вирішальною. Вже на третій хвилині овертайму Лукаку прорвався по флангу і знайшов пасом де Брюйне. Плеймейкер Бельгії, нарешті, пробив Ховарда, поклавши м'яч під дальню штангу.

Фото: EPA/UPG

На 105-й хвилині Лукаку відзначився сам, потужно пробивши у ближню "дев'ятку". Цікаво, що Лукаку і Ховард грають за один клуб - "Евертон".

Грін миттєво один м'яч відквитав, але на більше "янкі" не вистачило.

Зауважимо, що Бельгію на ЧС не вперше виручає довга лава запасних. У матчі з Алжиром перелом у гру внесли Мартенс і Феллаїні, в поєдинку з Росією переможний гол забив Ориджі, який вийшов на заміну.

Бельгія – США 2:1

Голи: де Брюйне, 93, Лукаку, 105 – Грін, 107

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram