ГоловнаПолітика

Аваков створив відділи зі спецбатальйонів та інформбезпеки

Управління інформаційної безпеки Нацгвардії очолив Юрій Стець

Аваков створив відділи зі спецбатальйонів та інформбезпеки
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков створив Департамент МВС з управління та забезпечення підрозділів міліції особливого призначення та Управління Нацгвардії з інформаційної безпеки.

Про це міністр написав у своєму "Фейсбуці".

Департамент буде єдиним центром управління, професійної підготовки та забезпечення на центральному рівні 30 нових створених спецбатальйонів МВС.Департамент очолить Віктор Челован, радник Авакова, який раніше формував ці спецпідрозділи. Ним також керувати радник міністра Антон Геращенко, а знаходиться департамент у вертикалі управління заступника міністра Миколи Величковича.

Управління інформаційної безпеки у складі Національної гвардії очолив народний депутат від "Батьківщини" Юрій Стець. Функціями управління будуть "інформаційні потоки і комунікації, взаємодія та оперативне управління інформаційними потоками в режимі бойової ситуації, обробка та інтерпретація інформації, що надходить для вироблення оперативних управлінських рішень".

Нагадаємо, в середині червня Аваков повідомляв, що загальна планова чисельність 30 спецпідрозділів МВС особливого призначення становить 5660 осіб, з яких вже близько 3000 осіб несуть службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram