ГоловнаПолітика

Влада евакуювала 25 тис. українців з Донецької та Луганської областей

Крім того, чимало громадян самостійно покинули постійне місце проживання

Влада евакуювала 25 тис. українців з Донецької та Луганської областей
Фото: Кристина Абрамовская

Міжвідомчий координаційний штаб перевіз і поселив у інших областях понад 25 тис. жителів Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Серед переселенців: 10086 дітей, 3027 інвалідів та осіб похилого віку. Найбільше громадян наразі розмістилося в Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях.

При цьому наголошується, що чимало громадян самостійно покинули постійне місце проживання і тимчасово перемістилися до своїх родичів або знайомих в інших областях. Для отримання інформації з питань соціального забезпечення вони можуть звернутися в соціальні служби або місцеві органи влади за місцем тимчасового проживання.

Нагадаємо, уряд створив Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які покидають тимчасово окупованої території і райони проведення антитерористичної операції.

У кожній області на базі територіальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій створено регіональні штаби. Для організації допомоги у переміщенні з районів проведення АТО, поселенні та соціальному забезпеченні громадяни можуть звернутися в регіональні штаби.

Також громадяни можуть дзвонити на урядову "гарячу лінію" за телефоном 0800507309.

Крім того, для координації роботи волонтерські та громадські організації можуть дзвонити в оперативну групу Міжвідомчого координаційного штабу в ДСНС України за номером +38 (044) 247-30-02.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram