ГоловнаПолітика

МЗС РФ звинуватило українських військових в обстрілі прикордонпункту

У Росії вважають, що силовики підривають мирний діалог

МЗС РФ звинуватило українських військових в обстрілі прикордонпункту

Міністерство закордонних справ РФ звинуватило українських військових в обстрілі російського пункту пропуску "Гукове" в Ростовській області (розташований навпроти прикордонпункту "Червонопартизанськ", який контролюють бойовики). Про це йдеться в заяві відомства на його сторінці в "Фейсбуці".

"28 червня 2014 року чергового нападу з боку українських військових зазнав російський пункт пропуску. Тиждень тому обстріляли пункт пропуску "Новошахтинськ". Сьогодні українські силовики обстріляли пункт пропуску "Гукове" в Ростовській області. Серйозних руйнувань зазнало приміщення митного поста", - сказано в ньому.

МЗС РФ назвало обстріл пункту пропуску провокацією, яка грубо порушує основоположні принципи міжнародного права, і висловило у зв'язку із цим протест. Російське МЗС також заявляє, що дії військових України - це ланка в ланцюзі порушень перемир'я, що підривають розпочатий діалог із мирного врегулювання.

"Російська сторона вимагає від української сторони припинити такі провокації, провести ретельне розслідування інциденту і суворо покарати винуватців", - сказано в заяві.

Нагадаємо, раніше в прикордонному управлінні ФСБ РФ заявили, що сьогодні на територію Росії влучили три снаряди з боку України: один з них поцілив у пункт пропуску "Гукове", інший - в розташований біля кордону хутір Васецький, третій - в населений пункт Шахта-24 .

Варто зазначити, що з боку українських силовиків оголошено режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram