ГоловнаПолітика

Україна відмовилася від "гуманітарної допомоги" з Росії

Російську сторону повідомили про неможливість прийняття "гуманітарної допомоги", враховуючи невизначеність її кінцевого адресата

Україна відмовилася від "гуманітарної допомоги" з Росії
Фото: sled.net.ua

Міністерство закордонних справ заявляє, що в Україні немає біженців, а тому вона не може прийняти для них гуманітарну допомогу з Росії. Про це йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС з приводу ноти МЗС Росії щодо напряму "гуманітарної допомоги" у східні області України, пише УНІАН.

Як наголошується, 27 червня МЗС України отримало ноту МЗС Російської Федерації з інформацією про намір російської сторони направити гуманітарну допомогу в "Донецьку та Луганську області, а також, можливо, інші регіони, де перебувають біженці".

МЗС інформує, що сьогодні, 28 червня, російській стороні направлено ноту-відповідь, в якій зазначається неможливість прийняття цієї "гуманітарної допомоги", з огляду на невизначеність її кінцевого адресата.

"Враховуючи той факт, що Донецька і Луганська області, як і Автономна республіка Крим, є невід'ємною частиною України, громадяни України, які перебувають на цій території, не можуть в принципі мати статус біженців", - підкреслюється в коментарі.

Разом з тим МЗС України зазначив, що "найважливішим кроком з боку російської сторони, який міг би сприяти врегулюванню ситуації в східних областях України, стала б практична підтримка реалізації мирного плану президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, ООН нарахувала 54 тисячі внутрішніх мігрантів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram