ГоловнаПолітика

Турчинов: Саме сьогодні в муках народжується українська нація

Голова Верховної Ради привітав українців з нагоди Дня Конституції

Турчинов: Саме сьогодні в муках народжується українська нація
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявляє, що нову редакцію Конституції направлено на збереження і примноження свободи і незалежності в Україні.

Мова про це йдеться у привітанні Турчинова з нагоди Дня Конституції, розміщеному на сайті парламенту."Ми живемо в надзвичайно складний час. Час, коли, незалежно від нашого бажання, кожен день життя стає історією. Саме сьогодні в муках народжується українська нація. Тим ціннішими і дорожчими для нас з вами стають такі речі як свобода, незалежність і Конституція. Ми їх не просто отримали з чиєїсь доброї волі або через недогляд - за них поклали своє життя кращі сини нашої землі", - йдеться у привітанні.

"Але не достатньо отримати або навіть відвоювати свободу чи незалежність. Важливо потім їх зберегти, примножити і зробити все, щоб повернення до феодально-олігархічної системи стало неможливим. Саме для цього ми сьогодні закладаємо основи нашої нової зміненої держави в новій Конституції", - підкреслює Турчинов.

Як повідомлялося, 26 червня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради зміни до Конституції України, які передбачають, зокрема, децентралізацію влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram