>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Капітан Росії: будемо вчитися грати у футбол

Підопічним Капелло не вистачило везіння та майстерності

Капітан Росії: будемо вчитися грати у футбол
Василий Березуцкий
Фото: EPA/UPG

Збірна Росії не зуміла виграти у Алжиру (1:1), тому залишає чемпіонат світу. Під керівництвом Фабіо Капелло росіяни не здобули на мундіалі жодної перемоги.

Капітан збірної Росії Василь Березуцький констатує, що російським футболістам не вистачило майстерності:

"Що можна сказати, якщо ми не вийшли з групи, тобто не виконали своє завдання на цьому турнірі? Напевно, тільки те, що треба вчитися грати у футбол.

Напевно, десь не вистачило везіння - мета-то була дуже близька. Точно могли сміливіше й агресивніше діяти в першому матчі - з Кореєю. Але міркувати зараз про це не хочеться. Якщо не вийшли - значить, такий наш рівень.

Переважає злість. Насамперед - на себе. Дуже прикро, що потрапили вперше за 12 років на Чемпіонат світу, але розпорядилися своїм шансом настільки бездарно, що не вийшли навіть з групи. Так довго готувалися, а зіграли всього три матчі. Дуже шкода, що ми знову не виправдали надій наших уболівальників, але, повірте, ми намагалися робити для цього все можливе".

Воротар Ігор Акінфєєв, який допустив на турнірі дві фатальні помилки (голи від Коре та Алжиру на його совісті), очікує шквалу критики:

"Будь-який результат заслужений. Розуміємо, що зараз на нас обрушиться шквал критики. Але ми готові це витримати, тому що сильні люди повинні тримати удар. Говорити про якість гри, про футбол зараз не хочеться. Ми не домоглися того результату, якого хотіли, але ще раз повторю, що не треба звертати уваги на тих людей, які будуть зараз... Навіть не підберу слова, що робити з нами. Треба жити далі. Насолоджуватися футбольною кар'єрою - скільки дасть Бог.

Лазерна указка? Суддя акцентував на цьому увагу, але нічого не змінилося. Вони як світили, так і продовжили світити. Алжир - команда висока, вона у всіх матчах добре била по воротах. І в цьому матчі теж - і в першому таймі, і в другому. Не розібрали гравців, от і все. Говорити про якісь помилки... Нехай спишуть на воротаря, мені все одно.

Не кожній людині дано хоча б раз зіграти на Чемпіонаті світу. Ті ігри, які ми провели, нехай і з помилками, з грубими помилками, в тому числі і моєю... Але я дуже радий, що тут побував, і анітрохи про це не шкодую. Ми заслужили це.

Я переживаю за свою команду і за людей, яких ми розчарували. Можна сказати, в черговий раз. Нехай нас лають. Я знаю, що після першої гри було багато критики, було багато підтримки на мою адресу. Хочу сказати, що ми билися як могли, анітрохи не шкодували себе".

Захисник збірної Дмитро Комбаров вважає, що Росії не вистачило везіння:

"Чого не вистачило збірній Росії? Забитого м'яча не вистачило... Десь везіння. Десь не втримали".

Алан Дзагоєв зазначив, що по грі Росія не поступилася супернику:

"Не можна сказати, що поступалися суперникам саме по грі. Були моменти в кожному матчі. Трохи не дотиснули Бельгію і Корею. Пропустили гол на останній хвилині.

Сьогодні теж мали достатньо моментів. Окрім стандартів, суперник нічого не створив".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram