ГоловнаПолітика

Терористи звільнили 4 з 8 членів місії ОБСЄ, захоплених на Донбасі

Спостерігачі провели в полоні 32 дні

Терористи звільнили 4 з 8 членів місії ОБСЄ, захоплених на Донбасі
Фото: LB.ua

Терористи звільнили 4 з 8 захоплених на Донбасі спостерігачів моніторингової місії в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"Чотири члени донецької команди моніторингової місії ОБСЄ в Україні, зниклі безвісти наприкінці травня, були звільнені вчора пізно ввечері після 32 днів у неволі", - наголошується в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Головний офіс місії в Києві було проінформовано про їх звільнення пізно ввечері в четвер. Звільнені спостерігачі, як наголошується, цілі та неушкоджені.

При цьому луганська команда представників місії ОБСЄ з 4 осіб, як наголошується, досі не звільнена.

Спостерігачі ОБСЄ залишаються і продовжують працювати в Донецькій і Луганській областях. Водночас у командах відбулися зміни з урахуванням ситуації в регіоні. "Кількість спостерігачів в цих двох регіонах було тимчасово знижено через високу напруженість ситуації", - наголошується в повідомленні.

Голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер подякував за підтримку у звільненні чотирьох спостерігачів ОБСЄ і закликав звільнити інших чотирьох затриманих.

Нагадаємо, четверо представників місії ОБСЄ зникли в Донецькій області 26 травня. Ще четверо представників місії зникли в Луганській області 29 травня. В СБУ заявили, що четверо представників ОБСЄ в Луганській області були викрадені російськими козаками.

18 червня зі зниклими спостерігачами встановили контакт. "Нам вдалося встановити контакт з обома командами - чотирма зниклими безвісти членами донецької команди і чотирма зниклими безвісти членами луганської команди. Отримана інформація вказує, що всі члени обох командах цілі та неушкоджені", - повідомив представник місії ОБСЄ. Терористи жодних вимог не висували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram