ГоловнаЕкономікаБізнес

У Криму націоналізували суднобудівний завод "Укроборонпрому"

Підприємство випускає унікальні кораблі на крилах і повітряній подушці

У Криму націоналізували суднобудівний завод "Укроборонпрому"
Корабль "Зубр", который выпускают на "Море"
Фото: operkor.wordpress.com

Кримські сепаратисти в середу, 25 червня, націоналізували суднобудівний завод "Море" у Феодосії.

Про це пише "Укрінформ".

"Власністю Республіки Крим є: рухоме і нерухоме майно відкритого акціонерного товариства "Суднобудівна компанія "Море" у складі необоротних і оборотних активів", - йдеться в рішенні Держради Криму.

Підприємство, яке входить до концерну "Укроборонпром" спеціалізується на військовому і цивільному суднобудуванні, зокрема, створенні військових і цивільних катерів, суден на підводних крилах з легких сплавів, суден на повітряній подушці.

Значну частину продукції складають військові кораблі і багатоцільові катери. Це - протичовнові кораблі на підводних крилах проекту "Сокіл", швидкохідні патрульні катери проектів "Гриф", "Кондор", їх модифікації, а також кораблі на повітряній подушці різного призначення, в тому числі, малий десантний корабель амфібійного типу "Зубр", який не має аналогів у світі.

За перше півріччя минулого року "Море" отримало 184,8 млн гривень чистого прибутку. Настільки високий показник був пов'язаний з виконанням контракту з будівництва для ВМС Китаю десантних кораблів на повітряній подушці. При цьому підприємство мало намір диверсифікувати ринок збуту продукції шляхом освоєння цивільної продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram