ГоловнаСуспільствоПодії

За час перемир'я бойовики вбили 18 військовослужбовців, - МЗС

МЗС очікує від Москви дій зі стабілізації ситуації в Україні

 За час перемир'я бойовики вбили 18 військовослужбовців, - МЗС
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ заявило про загибель 18 військовослужбовців за час одностороннього припинення вогню силами АТО на сході країни.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС від 26 червня.

З повідомлення випливає, що МЗС, за підсумками останніх діб, констатує подальше недотримання незаконними збройними формуваннями режиму незастосування сили.

За даними відомства, 13 разів бойовики обстрілювали з мінометів блокпости українських військовослужбовців, а також здійснили низку нападів на аеродром у Краматорську.

"Всього з моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили зафіксовано 59 випадків його порушення з боку російських бойовиків. Внаслідок цих нападів загинули 18 військовослужбовців, щодня зростає кількість поранених. За оперативними даними, терористи використовують режим незастосування сили для передислокації, відновлення технічного стану військової техніки, укріплення блокпостів", - йдеться у повідомленні.

При цьому МЗС нагадало, що український народ хоче миру та спокою.

Також наголошується, що міжнародне співтовариство поділяє категоричну вимогу України до Росії використати весь вплив на бандитів з метою припинення ними насильства та складання зброї.

Разом з тим підкреслюється вимога перекрити коридори поставок зброї та бойовиків на територію України, встановити жорсткий контроль на державному кордоні та повернути російські війська до місць постійного їх базування.

Насамкінець сказано, що саме реалізація російською стороною повного переліку очікуваних від неї дій створить необхідне підґрунтя для повернення миру та безпеки на сході України.

Нагадаємо, раніше в четвер президент Петро Порошенко заявив, що сподівається на прийняття сепаратистами умов мирного плану до завершення перемир'я 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram