ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти зупинили спробу "розпиляти" Біличанський ліс, - депутат облради

Під будівлею облради в четвер пройшов спонтанний мітинг

Активісти зупинили спробу "розпиляти" Біличанський ліс, - депутат облради
Архивное фото
Фото: www.lesovod.org.ua

Питання про відчуження Біличанського лісу від Києва на користь селища Коцюбинське мало розглядатися на сесії Київської облради в четвер, заявив депутат Київської обласної ради Володимир Крутько.

За даними депутата, з ініціативи заступника голови Київської ОДА Олега Корбана облрада мала розглядати проект рішення про встановлення меж селища Коцюбинське під Києвом, пише РБК-Україна.

"Питання стосується площі понад 4 тисячі гектарів київського Біличанського лісу, який, згідно з указом президента України, є частиною національного природного парку "Голосіївський" і охороняється державою", - пояснює Крутько.

За його словами, "Олег Корбан, який ще з часів Губського розробляв схеми з розподілу між "своїми" державної власності, намагається закінчити розпочату раніше справу з дерибану територій Київщини".

На захист Біличанського лісу, який громада відстоює вже близько п'яти років, під стінами Київської ОДА зібралися активісти з усієї області, зокрема, жителі селищ Коцюбинське, Гостомель, Ворзель, міста Ірпінь. Представники громади вимагали припинити дерибан земель Київщини політиками.

До активістів вийшов Микола Бабенко, голова Київської обласної ради, і повідомив про підписання тристоронньої угоди між Київською обласною адміністрацією, Київською міською адміністрацією і Коцюбинською селищною радою з питання вирішення проблеми Біличанського лісу. Угода також передбачає створення комісії, яка розгляне це питання.

Проте активісти громади заявили про створення власної комісії, яка контролюватиме ц питання. Громадські активісти пообіцяли приходити під стіни Київської облради доти, поки питання Біличанського лісу остаточно не буде вирішено, і ця територія не перейде під захист держави і залишиться власністю громади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram