ГоловнаСуспільствоПодії

Кернес: метою замаху було проведення позачергових виборів мера Харкова

За словами Кернеса, до замаху причетні представники правоохоронних органів

Кернес: метою замаху було проведення позачергових виборів мера Харкова
Кернес
Фото: Скрин-шот с youtube.com

Мер Харкова Геннадій Кернес вважає, що метою замаху на нього було проведення позачергових виборів мера міста.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному 26 червня на офіційному сайті мера.

"Тут не треба думати довго: є людина - є проблема, немає людини - немає проблеми. Тобто немає мера - обираємо нового", - сказав він в інтерв'ю журналу "Новий час".

За словами Кернеса, до замаху причетні представники правоохоронних органів. Він також вважає, що через його неприязні стосунки з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим останній не хоче брати розслідування настільки резонансного злочину під особистий контроль.

Кернес також підкреслив, що харківські співробітники міліції не поспішають розбиратися з обставинами замаху, зокрема, слідчий зателефонував йому тільки через чотири дні після повернення в Харків.

Нагадаємо, 28 квітня Кернеса поранили під час пробіжки по Білгородському шосе в Харкові. Охоронці, що супроводжували його на мікроавтобусі, доставили його в лікарню швидкої і невідкладної допомоги, де лікарі зробили меру операцію, ввели його в медикаментозний сон і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

У ніч проти 29 квітня Кернеса у супроводі дружини і бригади ізраїльських лікарів перевезли в один із госпіталів Ізраїлю. Там йому зробили ще кілька операцій, в т.ч. на хребті і на легені. 2 травня віце-мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що загроза життю Кернеса минула і його відключили від апарату штучної вентиляції легенів. Через 10 днів Кернес почав дистанційно керувати містом. 17 червня він повернувся до Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram