>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Будівельник" відмовився від Євроліги через "суспільно-політичну ситуацію в Україні"

"Будівельникам" набридло приймати своїх європейських опонентів на нейтральному полі

"Будівельник" відмовився від Євроліги через "суспільно-політичну ситуацію в Україні"
Фото: budivelnyk.ua

"Будівельник", який виграв Суперлігу, не братиме участь у єврокубкових турнірах наступного сезону. В інтерв'ю клубній прес-службі генеральний менеджер "будівельників" Гедімінас Навікаускас пояснив це рішення:

"На жаль, нинішня суспільно-політична ситуація в Україні змушує нас йти на неприємні кроки. Ми повинні повідомити нашим уболівальникам, що у сезоні 2014/2015 "Будівельник" не братиме участь у єврокубках.

Ми відповідаємо всім вимогам Євроліги, у нашого клубу є велике бажання виступати на євроарені, і, звичайно ж, ми хочемо грати проти найсильніших команд континенту і радувати наших глядачів приїздом до Києва зірок першої європейської величини. Однак, після тривалих переговорів і консультацій з офісом ліги в Барселоні, ми спільно дійшли висновку, що до поліпшення суспільно-політичної ситуації в країні нам слід взяти тимчасову паузу. У ситуації, яка сформувалася в Україні, це буде логічно і правильно, адже ми тримаємо в пам'яті гіркий досвід минулої весни, коли нам не дозволяли грати вдома. І зараз нам ніхто не може дати гарантії, що наші потенційні суперники не будуть відмовлятися їхати в Україну, посилаючись на загрозу безпеки".

Нагадаємо, в минулому сезоні "Будівельник" став першим клубом, який представляв Україну в основній сітці Євроліги. Посівши останнє місце на груповому етапі цього турніру, кияни продовжили боротьбу в Єврокубку і дійшли до півфінальної стадії. Домашні матчі Єврокубка "будівельники" змушені були проводити в Каунасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram