ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова єврейської громади Києва: антисемітизм в Україні мінімальний

Питання поганого ставлення до євреїв штучно піднімається деякими політиками

Голова єврейської громади Києва: антисемітизм в Україні мінімальний
Фото: http://www.forumdaily.com/

Голова єврейської громади Києва, президент Всесвітнього форуму російськомовного єврейства Олександр Левін заявив, що антисемітські настрої в Україні мінімальні.

"В Україні міняються уряди, але жоден із них не сповідував політику антисемітизму. Антисемітизм в Західній Європі сильніший, ніж у Східній. Ми бачимо це з голосуваннь у Європарламенті та подій біля входу до Єврейського музею в Брюсселі", - цитує Левіна прес-служба Всесвітнього форуму російськомовного єврейства.

Як приклад толерантного ставлення до євреїв в Україні він навів високий результат Вадима Рабиновича на останніх виборах президента, який набрав більше голосів (2,25%), ніж обидва лідери націоналістичних партій.

Водночас Левін наголосив, що деякі політики штучно піднімають питання антисемітизму, і саме це, переконаний голова єврейської громади Києва, є небезпекою для євреїв на сході України.

Нагадаємо, згідно з результатами перепису населення від 2001 року, в Україні проживає близько 100 тис. євреїв, вони входять до десятки найчисленніших національностей в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram