ГоловнаПолітика

Лідер "ЛНР" звинувачує Нацгвардію в порушенні режиму припинення вогню

Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню в зоні АТО 20 червня

Лідер "ЛНР" звинувачує Нацгвардію в порушенні режиму припинення вогню
Алексей Карякин
Фото: 1tv.ru

Самопроголошена "Луганська народна республіка" звинувачує Національну гвардію в порушенні режиму припинення вогню. Про це на прес-конференції заявив голова верховної ради ЛНР Олексій Карякін.

"З нашого боку вогонь не відкривався, ми чесно виконуємо свої домовленості. Скасували військові операції, тому що ми стежимо за словом, яке дали. І ми прекрасно бачили, що противник не дотримується умови. Було скоєно напад на шахту в Привіллі, загинула жінка, удар було завдано по цивільних, по підприємствах. Також була бойова сутичка під Червонопартизанськом", - зазначив Карякін.

Він додав, що ЛНР для досягнення миру організувала обмін військовополоненими.

"Ми віддали українській стороні одного полоненого. Сподіваємося на відповідні дії. Але ми бачимо, що окупанти йдуть на будь-які дії, щоб нас знищити. Ми готові відбити агресію", - додав він.

Карякін підкреслив, що ЛНР готова до мирних переговорів за умови припинення Нацгвардією підтягування сил до рубежів республіки і припинення будь-яких військових дій.

Також за умови виведення військ і виплати компенсації щодо зруйнованих будинків, щодо заподіяної шкоди здоров'ю і щодо втрати родичів.

Нагадаємо, 24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, які дали в Донецьку на зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи, збили вертоліт Збройних сил, що призвело до загибелі 9 осіб.

Загалом з моменту оголошення мирного плану президента терористи 44 рази відкривали вогонь по українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram