ГоловнаПолітика

США чекають від Путіна реального припинення підтримки терористів в Україні

У Держдепі вже побачили деякі позитивні кроки з боку Росії

США чекають від Путіна реального припинення підтримки терористів в Україні
Джош Эрнест
Фото: radiosvoboda.org

США схвалюють заяву президента Володимира Путіна про підтримку перемир'я в Україні, проте Білий дім сподівається побачити "реальні кроки" щодо деескалації кризи.

Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест на брифінгу для преси, пише "Голос Америки".

"Наша увага сконцентрована не тільки на словах російського президента - ми схвалюємо їх, - але і на діях, зокрема, на припиненні підтримки сепаратистів", - зазначив Ернест.

Прес-секретар Білого дому повідомив, що президент Барак Обама зателефонував прем'єр-міністру Великобританії Девіду Камерону 24 червня, щоб обговорити ситуацію в Україні та інші питання.

Водночас, представник Держдепу Мері Харф заявила, що у зовнішньополітичному відомстві США не вважають, що збитий бойовиками вертоліт Мі-8 означає провал плану мирного врегулювання на сході України.

Харф додала, що Вашингтон схвалює той факт, що деякі сепаратисти в Україні погодилися піти на це перемир'я. Вона також закликала Росію використати свій вплив на бойовиків, щоб всі вони припинили вогонь.

Водночас, вона зазначила, що Вашингтон бачить деякі позитивні кроки з боку Росії на шляху до врегулювання української кризи та вважає, що "ми рухаємося в правильному напрямку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram