ГоловнаПолітика

Порошенко не виключає дострокового скасування припинення вогню

З моменту оголошення мирного плану терористи 35 разів відкривали вогонь по українських військових

Порошенко не виключає дострокового скасування припинення вогню
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками силових структур віддав наказ без вагань відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів.

"24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, які дали в Донецьку на зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи, збили вертоліт Збройних сил України і спричинили смерть дев'яти осіб. З моменту оголошення мирного плану президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українських військових", - повідомляє сайт Президента.

Голова держави не виключає, що режим припинення вогню можуть скасувати достроково, зважаючи на постійне його порушення з боку терористів.

Порошенко сподівається на проведення 25 червня чотиристоронньої телефонної конференції за участю федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна.

Він розраховує, що наслідком цієї розмови стануть практичні кроки Росії із забезпечення роззброєння та відкликання найманців із території України, а також упровадження надійного режиму безпеки на кордоні.

Нагадаємо, 24 червня терористи збили український військовий вертоліт Мі-8 біля Слов'янська, неподалік гори Карачун, загинули 9 українських військових.

Раніше у вівторок повідомляли, що біля Слов'янська терористи поранили двох солдатів. Окрім того, спікер АТО Владислав Селезньов уранці повідомив, що за минулу добу кілька разів обстріляли блокпост на перехресті доріг на Красний Лиман та Слов'янськ. Окрім того, в Луганській області обстріляли блокпост на дорозі Сєвєродонецьк-Старобільськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram