ГоловнаПолітика

Путін вважає безглуздим роззброєння терористів на Донбасі

Президент РФ заявляє, що "Правий сектор" зброю не склав і Майдан не звільнив

Путін вважає безглуздим роззброєння терористів на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вважає безглуздим вимагати роззброєння від бойовиків на сході України, тимчасом як українські радикали нібито як і раніше не роззброєні.

Про це він сказав на прес-конференції у Відні, повідомляє "Інтерфакс".

"Потрібно не вимагати роззброєння, тим більше у східній частині України, тим більше що радикальні сили у вигляді "Правого сектору" та інших радикалів не роззброєні досі, хоча багато разів про це говорили і обіцяли, що ці незаконні, по суті справи, формування складуть зброю. Вони зброю не склали, навіть Майдан досі не звільнили", - заявив Путін.

"Вимагати в таких умовах здачі зброї з боку ополченців, на мій погляд, просто безглуздо", - додав президент.

Путін пояснив, що "вони, згадуючи те, що сталося в Одесі, відповідають: "Ми сьогодні складемо зброю, а завтра нас всіх спалять живцем".

Водночас російський лідер підкреслив, що пропозиція про перемир'я і початок переговорів є правильною.

Однак він вважає, що зробленого для врегулювання кризи в Україні наразі недостатньо. "На мій погляд, і я і йому (президенту України Петру Порошенкові) про це сказав: того, що досі зроблено, недостатньо, щоб домогтися дійсно виходу з кризи. Бо сказати тільки, що ми зупиняємо бойові дії на сім днів, а хто за сім днів не роззброїться, буде знищений, - це не шлях до миру", - сказав Путін.

Він зазначив, що оголошене перемир'я "таки важливий крок у потрібному напрямку". "Сподіваємося, що перемир'я буде продовжено", - додав президент РФ.

Окрім того, Путін заявив, що Росія не висуває попередніх умов для початку переговорів між Києвом і представниками сходу України.

Нагадаємо, у вівторок Путін наказав скасувати дозвіл на введення військ в Україну. Радфед РФ розгляне питання про скасування використання російських військ в Україні в середу, 25 червня.

Раніше представники "ДНР" і "ЛНР" погодилися на відповідне припинення вогню до часу, позначеного президентом України - 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram