ГоловнаПолітика

Обама зателефонував Путіну і пригрозив новими санкціями

США вимагають від Росії зупинити потік зброї через кордон

Обама зателефонував Путіну і пригрозив новими санкціями
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама закликав російського президента Володимира Путіна зупинити постачання зброї на схід України. В іншому разі проти РФ запровадять нові санкції, заявив американський лідер.

"Президент Обама привітав мирний план президента Порошенка і закликав Росію та лідерів сепаратистів до тісної співпраці з українським урядом для його якнайшвидшого втілення. Президент закликав президента Путіна натиснути на сепаратистів, щоб вони прийняли перемир'я, і зупинити потік зброї через кордон", - зазначено на сайті Білого дому, передає ВВС.

Кремль переказує діалог двох лідерів інакше.

"Докладно обговорено різні аспекти гострої внутрішньополітичної кризи в Україні, перспективи врегулювання ситуації, зокрема реалізації мирного плану, висунутого Президентом Петром Порошенком. Володимир Путін підкреслив, що для нормалізації ситуації в південно-східних регіонах пріоритетне значення мало б реальне припинення бойових дій і початок прямих переговорів протиборчих сторін", - сказано на офіційному порталі Путіна.

Також керівники держав торкнулися теми кризи в Іраку, вивезення хімічної зброї із Сирії та ядерної програми Ірану, повідомили в Кремлі.

Нагадаємо, Захід вимагає від Росії сприяти реалізації мирного плану Порошенка, погрожуючи застосувати нові санкції вже 27 червня - в день закінчення перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram