ГоловнаПолітика

Глава Єврокомісії підтримав мирний план Порошенка

Президент персонально представить лідерам ЄС інформацію про перші результати реалізації мирного плану

Глава Єврокомісії підтримав мирний план Порошенка
Фото: president.gov.ua

Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу підтримав режим припинення вогню і мирний план президента України Петра Порошенка.

Про це Баррозу заявив під час телефонної розмови з Порошенком, йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Порошенко у свою чергу подякував ЄС за солідарність з Україною та запевнив у тісній координації дій. Президент України має намір персонально представити лідерам ЄС інформацію про перші результати реалізації мирного плану напередодні засідання Європейської Ради 27 червня.

"Голова Єврокомісії запитав про ситуацію на Сході України та про стан переговорного процесу. Петро Порошенко повідомив, що у відповідь на мирні ініціативи терористи не склали зброю і продовжують обстріли підрозділів Збройних сил України", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 23 червня в будівлі Донецької ОДА відбулися переговори Тристоронньої контактної групи за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, двох представників ОБСЄ, екс-президента України Леоніда Кучми, Віктора Медведчука, "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая і нардепа Олега Царьова.

Під час переговорів самопроголошений "прем'єр" "ДНР" Олександр Бородай заявив, що терористи зобов'язуються припинити вогонь до 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram