ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташу належать 4 з 14 млрд кубометрів газу в українських ПСГ

Хімзаводи бізнесмена можуть перейти з газу на аміак

Фірташу належать 4 з 14 млрд кубометрів газу в українських ПСГ
Фото: Макс Левин

Бізнесмену Дмитру Фірташу належать 4 млрд кубометрів газу з 14 млрд, які на сьогодні закачано в підземні сховища газу.

Про це повідомив керуючий директор Group DF Борис Краснянський "Українські новини".

"Ми шукаємо будь-які альтернативні поставки і всі варіанти розглядаємо з тим, щоб забезпечити газом себе. Але на цей рік у нас газ є. На 1 червня у нас було понад 4 млрд кубів", - сказав він. Він додав, що група не має наміру використовувати наявні у неї запаси газу на продаж третім особам.

"Що стосується питання, яка ціна прийнятніша для нас, то це залежить від багатьох факторів. Хімічна промисловість набагато гнучкіша, тому що наші хімічні заводи можуть закуповувати аміак через аміакопровід з Росії. Ціна на аміак у трохи іншому ціновому сегменті знаходиться. Це не газ. Аміак не всім потрібен", - підкреслив Краснянський.

Нагадаємо, станом на 20 червня в українських сховищах було 14,091 млрд куб. м. У випадку, якщо Україна не зможе до настання холодів домовиться з Росією про відновлення поставок газу, їй доведеться покладатися на газ з підземних сховищ.

Дмитро Фірташ зараз перебуває в Австрії, де очікує рішення щодо екстрадиції в США. Федеральне бюро розслідувань США підозрює його у хабарництві і злочинній змові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram